Achtergrond
AVROTROS

Gerald Roethof: 'Ik kom op voor mensen die worden uitgespuugd'

foto: Eigen beeldfoto: Eigen beeld
  1. Nieuwschevron right
  2. Gerald Roethof: 'Ik kom op voor mensen die worden uitgespuugd'

Strafrechtadvocaat Gerald Roethof heeft er heel bewust voor gekozen om enkel verdachten bij te staan. “Tenzij het gaat om slachtoffers van politiegeweld,” vertelt Roethof in MISCHA!.

#69 - Gerald Roethof - MISCHA!

'Bad guys' bijstaan

“Je bent advocaat geworden om voor mensen op te komen.” Anders heb je het verkeerde vak gekozen, vindt Roethof. Hij vindt het belangrijk dat hij juist keihard zijn best moet doen om voor die personen op te komen die door de maatschappij worden uitgespuugd. Roethof zegt geen slachtoffers meer bij te willen staan. Waarom? “Ik zou het gek vinden om vier van de vijf dagen verdachten bij te staan en dan opeens slachtoffers.” Daarnaast heeft de strafrechtadvocaat in de afgelopen jaren enorm veel verdachten bijgestaan en ‘past het niet bij zijn praktijk’ om nieuwe cliënten bij te staan die mogelijk het slachtoffer zijn van deze verdachten.

Levenslessen van vader

Grote discipline en hard werken is wat Roethof met de paplepel is ingegoten, want ‘zonder inzet, krijg je niks’, aldus zijn vader. Eén van de grootste levenslessen die hij van zijn vader heeft meegekregen, is om je emoties altijd onder controle te houden. “Als jongetje hoor je de stem van je vader, maar nu heb ik mijn eigen stem ontwikkeld.” Daar is hij zijn vader erg dankbaar voor. Voor Roethof is het van groot belang om ‘je niet in de kaart te laten kijken’. De strafrechtadvocaat is van mening dat het niet kunnen beheersen van bepaalde emoties een teken van zwakte is. “Mensen die te ver gaan in hun emotie worden door de maatschappij uitgekotst”.

Luister hier het gesprek terug!

#69 - Gerald Roethof - MISCHA!

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie