Achtergrond
KRO-NCRV

Ons ontembare verlangen naar vet, suiker en zout

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ons ontembare verlangen naar vet, suiker en zout

Een suikertaks, een minimumleeftijd voor snackbarbezoek, een verbod op reclames voor ongezond eten. Allemaal voorstellen van de laatste tijd om ongezond eten minder verleidelijk te maken. Spraakmakers-verslaggever Anne van der Veen ontdekt in de reportageserie dat we een aangeboren voorliefde hebben voor vet en zoet.

Waarom kunnen we niet zelf weerstand bieden?

Een steeds grotere groep denkt dat de mens niet in staat is om alle eetverleidingen te laten liggen. En er komen dan ook steeds meer voorstellen om ons een handje te helpen. Zoals de suikertaks en een verbod op ongezond eten op plekken waar ook kinderen zijn. Verslaggever Anne van der Veen spreekt een man die bereid is om nog een stapje verder te gaan...

Luister naar de reportage

Tot nu toe hoorden we in deze serie vooral mensen die denken dat we de overheid hiervoor nodig hebben. Maar verslaggever Anne spreekt iemand die wel denkt dat we het op eigen kracht kunnen.

Zijn we zelf sterk genoeg?

In arme wijken is er meer overgewicht dan in de rijkere wijken. Vaak wordt dan ook de conclusie getrokken dat de mensen in die wijken dan ook minder goed tegen alle verleidingen kunnen, en dat de overheid daar echt moet gaan ingrijpen. Maar klopt deze conclusie?

Verslaggever Anne spreekt de schrijver van het boek 'Armoede krijg je Gratis'

In de laatste aflevering hoort verslaggever Anne van der Veen een onverwachte tip om al die voedselverleidingen te weerstaan.

Ook de luisteraars uit de community dachten mee

Mis niets met de nieuwsbrief van Spraakmakers

Spraakmakers maken we mét jou als luisteraar. En om jou zoveel mogelijk bij ons programma te betrekken, versturen we een dagelijkse nieuwsbrief. Hierin vind je de stelling van de dag, de onderwerpen in de uitzending en een interessant artikel dat zeker het lezen waard is. Zo kun je gemakkelijk meepraten en mis je nooit meer iets!

Meld je hier aan.

Ster advertentie
Ster advertentie