Achtergrond
NTRVPRO

De Jongensclub #1: Categorie Kwetsbaar

foto: Emmie Kollaufoto: Emmie Kollau
  1. Nieuwschevron right
  2. De Jongensclub #1: Categorie Kwetsbaar

"Dag mevrouw! Welkom in de buuuurt!" Verbaasd kijkt radiomaakster Emmie Kollau naar het groepje jongens voor haar nieuwe voordeur in Amsterdam. Het zijn Ibrahim, Ahmed, Zakaria, Issem, Othman, Ryan en Rayan.

Jongensclub deel 1

Ze zijn van De Jongensclub en wonen in en om de Gulden Winckelbuurt in Amsterdam, tegen de A10 aan geplakt. Elke donderdagmiddag komen ze na school samen in De Huiskamer: een half vergaan noodlokaal waar de huiselijkheid ver te zoeken is. Van de jongens wordt gevonden dat ze maar beter niet op straat kunnen hangen. Van hen wordt sowieso veel gevonden.

Emmie Kollau besluit radio met ze te gaan maken na het warme onthaal. In de serie De Jongensclub hoor je Ibrahim, Ahmed, Zakaria, Issem, Othman, Ryan en Rayan daarom zelf aan het woord.

Cupcakes brengen

"Wij helpen regelmatig de buurt. Vooral mensen die niet veel hebben. We helpen bejaarden, we hebben een keer cupcakes gebracht. En daarvoor krijgen we soms een beloning," vertel Zacharia. Hij is twaalf en zit op kickboksen.

Voor de jongens is De Jongensclub voor leuke uitjes, maar de gemeente en de maatschappelijk werkorganisatie hebben er een hoger doel mee. De jongens zitten zonder dat ze het zelf lijken te weten in 'categorie kwetsbaar'. Hoe jonger ze op de radar van het jongerenwerk zijn hoe beter, aldus hun begeleider.

De volgende afleveringen?
Die hoor je op zondag 7 april en zondag 14 april om 21.00 uur in Radio Doc.

Radio Doc

Radio Doc is hét documentaireprogramma van Radio 1. Met iedere zondagavond om 21.00 uur een kort en een langer verhaal over onderwerpen die mensen in Nederland bezighouden. Volg Radio Doc op Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie