Achtergrond
EONOS

Zou jij een hulpbehoevende in huis nemen?

foto: http://carebnb.nu/foto: http://carebnb.nu/
  1. Nieuwschevron right
  2. Zou jij een hulpbehoevende in huis nemen?

Stel je hebt een kamer over in je huis, hebt wel wat tijd over en wil ook nog iets goeds doen voor de maatschappij. Dan is CareBnB misschien een idee: een soort AirBnB, maar dan met een klein beetje zorg erbij. Dit initiatief begint binnenkort met een pilot in Amsterdam en de initiatiefneemsters en de eerste zorgaanbieders zijn woensdagavond te gast bij Langs de Lijn En Omstreken.

"Het gaat om lichte zorg, dus niet thuiszorg maar bijvoorbeeld boodschappen doen, eten koken, dat soort dingen", legt een van de geestelijk moeders van het project, Femke Feenstra, uit. "Want wat als mensen nog herstel nodig hebben van een operatie of opname en als de eigen woning bijvoorbeeld niet zorg-vriendelijk is? Dan kunnen wij om de hoek komen kijken."

Het idee is dat mensen die een kamer over hebben die kleine zorg kunnen bieden, maar dat voor de grote zorg een huisarts of andere medicus in de buurt is. En dat voor een beperkte periode - maximaal drie weken. Na een screening is de verhuur mogelijk en er staat een kleine vergoeding tegenover.

Amsterdammers Theo en Helga van Wegen gaan binnenkort beginnen met hun CareBnB. Op hun woonboot runnen ze al een AirBnB, maar voor dit project maken ze ook graag ruimte. "We vinden het belangrijk om mensen te helpen en zijn sociaal bewogen, dus toen dit ter sprake kwam bij onze woonorganisatie toen voelde het voor ons logisch om het te doen."

Zou jij, met de informatie hierboven in het achterhoofd, iemand in huis nemen?

Ster advertentie
Ster advertentie