Achtergrond

'Fijn dat Eva Jinek er weer is'

KRO-NCRV
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Fijn dat Eva Jinek er weer is'

Jinek is terug met een babybuikje. Hoewel ze zegt door haar zwangerschap maar 25% energie over te hebben, leek ze toch net zo scherp als voorheen. Tot groot plezier van tv-recensent Angela de Jong. "Lekker op dreef, lekker fel. Fijn dat ze er weer was. Ze zei van tevoren dat ze door zwangerschap heel weinig energie had, maar dat was niet te merken." Het interview met Buma was volgens De Jong een voorbeeld van kritisch, maar daarna werd het toch weer gezellig aan tafel. Volgens Arno Kantelberg, hoofdredacteur van Esquire is dat te danken aan de persoonlijkheid van de presentator.

"Eva heeft de gave van het gastvrouwschap. Ze doet me denken aan Hanneke Groenteman vroeger met de plantage", zegt Arno Kantelberg, hoofdredacteur van Esquire, die verder vindt dat de eindredactie van het programma ook een pluim verdient. Dat zegt ook Angela de Jong, die hoopt dat met Margriet van der Linden en M hetzelfde gebeurt. "Als de vorm goed is, dan kan zo’n persoonlijkheid excelleren in zo’n format."

Verder ging het in het Mediaforum over de pogingen van Apple om ons te helpen onze smartphoneverslaving in de hand te houden en de vraag of hulp-tv deelnemers niet vooral van de wal in de sloot helpt.

Ster advertentie
Ster advertentie