Achtergrond

Hoorspel: leuke én lastige kanten van de liefde

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoorspel: leuke én lastige kanten van de liefde

[NTR - VPRO] Over de liefde raak je nooit uitgepraat. Daarom presenteert NPO Radio 1 deze zomer vier keer een hoorspel over de leuke en lastige kanten van de liefde.

Onder de titel Voor altijd duurt een jaar maakte en speelde Simon Heijmans een theatervoorstelling die hij op verzoek van de NTR heeft omgezet in een fraaie radiomonoloog. "Dit laat zich luisteren als een lang liefdesgedicht", typeerde de Theaterkrant de voorstelling van Heijmans.

Lovende recensies

Voor altijd duurt een jaar vertelt het verhaal van Eric en Pim. Als Eric net bedrogen is door zijn ex-vriendin, ontmoet hij het meisje Pim. Zij doet hem een voorstel: vanaf dit moment blijven we een jaar bij elkaar. "Misschien wordt het verschrikkelijk, maar dan moeten we het een jaar proberen omdat de liefde alle kans verdient. Misschien wordt het fantastisch, maar ook dan gaan we na een jaar weer uit elkaar", redeneert Pim.

Heijmans voerde dit stuk eerder dit jaar op als solovoorstelling in verschillende kleine theaters. Hij ontving lovende recensies. Zoals die van de Theaterkant: "Hoogst ritmisch geschreven en met een rake timing uitgevoerd maakt hij een voorstelling die de liefde van vandaag liefdevol en geestig omarmt. Het laat zich luisteren als een lang liefdesgedicht." Heijmans wordt gecoacht door de ervaren theatermakers Marc-Marie Huijbregts en Mark Rietman.

Voor altijd duurt een jaar is in twee afleveringen te horen in het hoorspelhalfuur op NPO Radio 1 op 21 en 28 juli van 00.00 tot 00.30 uur. En uiteraard in de podcast De Verhalen van NPO Radio 1.

Een Groot Liefdesverhaal

Aansluitend in het hoorspelhalfuur brengt de VPRO twee afleveringen van Een Groot Liefdesverhaal. Hierin komen 30 verschillende mensen aan het woord over alle facetten van de liefde. Het zijn mensen van 6 tot 86 jaar die openhartig vertellen over hun eerste vlinders in de buik, verkering, seksuele ervaringen, relatiestrubbelingen, trouw en mislukkingen in de liefde.

Een Groot Liefdesverhaal - een adembenemenede luisterervaring - is gemaakt door Heleen Hummelen, met medewerking van Mira Zeehandelaar en Wieky de Boer. Het is te horen in het hoorspelhalfuur op 4 en 11 augustus, en in de podcast De Verhalen van NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie