Achtergrond
KRO-NCRV

'Ode aan de makers, maar Klaver moet dit nooit meer doen'

foto: Laat op éénfoto: Laat op één
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Ode aan de makers, maar Klaver moet dit nooit meer doen'

"Jesse Klaver moet dit nooit meer doen. De politieke communicatie was min nul nul. Het was een preek van dominee Gremdaat." Kees Boonman vond de ode van de GroenLinks-leider aan de gewone man in de talkshow Laat op één niet sterk, afgelopen maandag. Maar hij vond het wél sterk dat de redactie akkoord ging met het idee. Dit zei hij vanochtend in Het Mediaforum.

Klaver trekt door het land met – zoals hij dat noemt – de kantinetour. Hij praat met de mensen die volgens hem door de politiek zijn vergeten. Mensen die in de publieke sector werken, zoals bijvoorbeeld brandweermannen en leraren. GroenLinks kwam zelf met het idee Klaver een ode te laten doen vanachter een katheder. De eindredacteur van het tv-programma vond dit een goed idee, omdat dit groepen mensen zijn met wie GroenLinks niet direct geassocieerd wordt. Het was een experiment, gaf talkshow-presentator Nadia Moussaid nog aan.

Een performance

Mediaforumlid Arno Kantelberg en eindredacteur van o.a. Esquire vond het experiment niet geslaagd. "Maar het is wel te prijzen dat hij het doet. Een geweldige redenaar zoals Obama is Klaver nog niet, met wie hij vaak werd vergeleken. De tekst was daar niet goed genoeg voor. Klaver kwam niet van het papier af." Kantelberg vond het te prijzen dat de redactie Klaver de kans gaf zijn ode te houden. "Je moet af en toe wat proberen, het is een tv-programma." Boonman is het daar mee eens: "Het pleidooi van Klaver is niet geschreven door de redactie van Laat op één. Je geeft gewoon iemand de kans om een performance te doen. En het is aan ons om het te beoordelen. Mijn mening is: een ode aan de programmamakers."

Ster advertentie
Ster advertentie