Achtergrond
BNNVARA

Advocaat van Van Laarhoven: 'Hij moet eerst naar het ziekenhuis'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Advocaat van Van Laarhoven: 'Hij moet eerst naar het ziekenhuis'

Na vijf jaar vastgezeten te hebben in een Thaise cel, zet Johan van Laarhoven (59) vanavond weer voet op Nederlandse bodem. Dat werd vanochtend bekend gemaakt door zijn advocaat Geert-Jan Knoops. In De Nieuws BV zegt Knoops dat het zaak is dat Van Laarhoven medische hulp krijgt.

Advocaat Geert Jan Knoops: 'Van Laarhoven moet eerst naar ziekenhuis'

Johan van Laarhoven werd in 2014 opgepakt in Thailand. Het Openbaar Ministerie had kort daarvoor aangedrongen bij de Thaise overheid tot hulp bij vervolging. Van Laarhoven werd destijds verdacht van het witwassen van miljoenen euro's, verdiend met zijn coffeeshops. In Thailand werd hij veroordeeld tot 100 jaar celstraf, waarvan hij 20 jaar moest uitzitten.

Quote

Stap één is nu dat hij vanavond niet naar de gevangenis hoeft, maar naar een ziekenhuis

Geert-Jan Knoops

Van Laarhoven naar ziekenhuis

Na lange inspanning van onder andere minister van Justitie en Veiligheid Grapperhaus, zijn vorige advocaten, huidige advocaat en nog vele anderen is nu het moment daar dat Van Laarhoven toch naar Nederland mag komen. Geert-Jan Knoops: "De vraag is nu of de strafvervolging kan worden vrij gescholden."

Van Laarhoven lijdt op dit moment aan ernstige aandoeningen. Knoops: "Stap één is nu dat hij vanavond niet naar de gevangenis hoeft, maar naar een ziekenhuis."

Advocaat Geert Jan Knoops: 'Van Laarhoven moet eerst naar ziekenhuis'

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie