appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Draai subsidie biomassacentrales terug'

Pixabay
zondag 28 juni 2020 | EO | Wouter Kempenaar Twitter

Emeritus hoogleraar Evolutionaire Ecologie Louise Vet wil dat Nederland definitief stopt met biomassacentrales: "Geen nieuwe subsidies meer en de subsidies die al zijn toegekend, moeten worden teruggedraaid", zegt Vet in het programma Dit is de Dag: "Het begon kleinschalig als groene droom, maar het is helemaal uit de hand gelopen."

 

Bekijk hier het hele gesprek met Louise Vet over droogte, verstening en biomassa

'Jesse Klaver, kom op: stop ermee'

Louise Vet, nummer één van de duurzame top 100 van dagblad Trouw richt haar pijlen ook op GroenLinks: "Tot mijn stomme verbazing zit GroenLinks nog steeds te knoeien met het idee dat biomassa een groene droom is", aldus de oud-hoogleraar: "Jesse, kom op, stop ermee”.

Vet: "Ik zou GroenLinks en alle natuurorganisaties die ook nog in die oude droom zitten willen oproepen: Hou nou even op. Laten we het in de toekomst mooi maken met echte duurzame energie".

Vet vindt ook dat er meer duidelijkheid moet komen: "Het kabinet moet hier heel duidelijk over zijn naar de energiebedrijven. Die zullen schadeloos moeten worden gesteld."

 

Vet over droogte, verstening en biomassa

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1