appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

NK Panelen Plaatsen: duurzame energie zit in de lift

Pixabay
zondag 24 maart 2019 | BNNVARA | Vroege Vogels Twitter

Duurzame energie zit in de lift. En, met het nieuwe klimaatakkoord, zal dat ook meer worden gestimuleerd. Het akkoord kan zelfs zorgen voor 72.000 nieuwe banen in Nederland in 2030. Het zetten van zonnepanelen wordt dus een hele sport. En dat was wel te zien op het NK panelen plaatsen in Vijfhuizen. Vroege Vogels nam er een kijkje.

NK zonnepanelen plaatsen

Tijdens de beurs Solar Solutions werkten zes teams van installateurs zich drie dagen lang in het zweet om een dak te voorzien van zonnepanelen. Nu kun je denken, is daar wel genoeg animo voor? Maar, omdat duurzame energie zo in de lift zit, waren er kandidaten genoeg.

Klimaatakkoord is een banenmachine

Olof van der Gaag van de Vereniging van Duurzame Energie noemt het Klimaatakkoord een banenmachine. Tot 2030 zou het maar liefst 39.000 tot 72.000 nieuwe banen opleveren. Daar tegenover staat een verlies van 6.000 tot 11.000 banen in de olie- en kolensector.

De meeste klimaatbanen zitten in projectontwikkeling, bijvoorbeeld van duurzame energie en energie-infrastructuur, in de bouw en installatie, zoals voor een aardgasvrije gebouwde omgeving, aanvullende diensten rond de energietransitie en ook mobiliteit.

Vroege Vogels: iedere zondagochtend van 07.00 tot 10.00 uur. 

Vroege Vogels is hét programma over natuur en milieu. Op zondagochtend te beluisteren op NPO Radio 1 en vrijdagavond te zien op NPO 2. Like Vroege Vogels op Facebook of volg het programma op Twitter of Instagram.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1