appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Langs de Lijn En Omstreken

Presentatoren

Foto van Herman van der Zandt

Herman van der Zandt

 Herman van der Zandt is een van de presentatoren van Met het Oog op Morgen. Ook is hij te horen in Langs de Lijn.

Al op jonge leeftijd bloeit bij Herman van der Zandt de liefde voor de radio op. Van zijn elfde tot zijn dertiende maakt hij met zijn broer programma’s voor de Bredase ziekenomroep Studio Audio. Na zijn studie geschiedenis aan de Universiteit Utrecht treedt hij in dienst bij de NOS als redacteur en presentator van de radionieuwsbulletins.

Sinds de zomer van 2006 is Van der Zandt ook te zien als presentator van het NOS Journaal op televisie en vanaf 2007 presenteert hij ook het NOS Journaal op 3. In 2008 treedt hij toe tot het vaste presentatieteam van het NOS Journaal.
Herman van der Zandt wordt ook ingezet voor andere programma’s. Zo deed hij verslag van het afscheid van Jan Wolkers en presenteerde hij onder andere verschillende verkiezingsuitzendingen en de programma’s NOS Over de Doden en NOS Carnaval2011. 
In 2010 valt hij in bij NOS Sport als radiopresentator van NOS Langs de Lijn. Sinds mei 2013 is Van der Zandt om de week op woensdag op Radio 1 te horen als presentator van het Radio 1 programma Met het Oog op Morgen.

Foto van Jeroen Stomphorst

Jeroen Stomphorst

Jeroen Stomphorst is een van de presentatoren van NOS Langs de Lijn.

Na zijn studie Journalistiek Management aan de School voor Journalistiek begint Jeroen in 1998 zijn carrière als nieuwslezer bij Radio 3FM. Hier ontwikkelt hij zich enorm en wordt hij specialist in de sport. In die periode wordt het team van 3FM Nieuws onderscheiden met de Marconi-Award voor het beste informatieve programma.

In 2005 maakt Jeroen Stomphorst de overstap naar de televisie en stopt hij als nieuwslezer. In dat jaar begint hij, tegelijkertijd met Henry Schut, als redacteur en nieuwe presentator bij Studio Sport. In 2005 stapt hij na zeven jaar nieuws over naar de sportafdeling. Hier is hij, behalve presentator van NOS Studio Sport, sinds 2007 ook één van de vaste presentatoren van NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Foto van Margje Fikse

Margje Fikse

Margje Fikse is één van de vaste presentatoren van Dit is de Dag en Langs de Lijn En Omstreken

Tijdens haar studie doet Margje met succes een screentest voor het reisprogramma Bjrrt! bij de Evangelische Omroep.
In 1998 begint ze als verslaggever bij het actualiteitenprogramma TweeVandaag. In datzelfde jaar presenteert ze Met Fikse Stappen, een televisieprogramma over morele dilemma's. Ze start vervolgens ook met de presentatie van het kinderprogramma Xieje, een dagelijks televisieprogramma in een samenwerking van TeleacNOT, TROS en EO. 

In het jaar 2000 presenteert Margje de eerste afleveringen van Het Familiediner. Van 2004 tot midden 2006 presenteert Margje samen met Rebecca Bijker, Manuel Venderbosch en Herman Wegter het kinderprogramma Blinq. In diezelfde periode presenteert ze het televisieprogramma De Laatste Reis waarin haar gasten terug gaan naar plaatsen in de wereld die bepalend waren voor hun leven. 

Als de EO in 2004 TweeVandaag voor Netwerk verruilt stapt ook Margje over naar dit programma. Ze presenteert Netwerk en ze maakt reportages voor het programma in binnen- en buitenland. Vervolgens werkt ze als journaliste bij de opvolgers Uitgesproken EO en De Vijfde Dag. Naast haar werk voor radio, is Margje ook TV-regisseur van onder meer programma's als ‘Van Nablus naar Nineve’ en ‘Van Nineve naar Nazareth’. 

Margje is tegenwoordig één van de drie vaste presentatoren van Dit is de Dag en Langs de Lijn en Omstreken. Margje: “Radio maken is genieten! Vanuit de intimiteit van de radio studiogasten tot hun recht laten komen. Ik vind dat mooi.”

Foto van Renze Klamer

Renze Klamer

Renze Klamer presenteert samen met Robbert Meeder Langs de Lijn En Omstreken

Renze Klamer wordt in Rotterdam geboren en gaat na de middelbare school een economische opleiding doen in Breda. Via een stage komt hij bij de EO terecht waar hij gaat werken voor de afdeling Marketing & Communicatie.

In 2010 wordt hem gevraagd een screening te doen voor potentiële nieuwe presentatoren. Hij valt op. Renze gaat verschillende programma’s presenteren en doet veel ervaring op met het online programma Makkelijk Praten Achteraf, na afloop van de uitzendingen van Knevel & Van den Brink en 1 Voor de Verkiezingen.
In 2013 valt Renze met regelmaat in als presentator bij Dit is de Dag als Tijs van den Brink of Elsbeth Gruteke afwezig zijn. Na 1 januari 2014 wordt Renze één van de drie vaste presentatoren van het NPO Radio 1-programma. Twee dagen per week zit hij naast Tijs van den Brink. Op zaterdag en om de woensdag staat hij er alleen voor.

Over Dit is de Dag zegt Renze: 'Ik houd van inhoud, afwisseling en sfeer. Een politicus kun je niet weg laten komen met een ontwijkend antwoord, maar ook een mooi verhaal achter de voorstelling van een nieuwe cabaretier is de moeite van het luisteren waard. Sfeer vind ik heel belangrijk, want radio is vaak ook een "maatje": in de auto onderweg naar huis, thuis op de bank, of gewoon op het werk. Het mooie aan radio vind ik dat het ruimte laat aan het voorstellingsvermogen van de luisteraar. Mijn uitdaging als radiomaker is ervoor te zorgen dat de luisteraar het ‘voor zich ziet’ en aan het einde van de autorit nog even blijft zitten om het gesprek af te luisteren.”

Foto van Robbert Meeder

Robbert Meeder

Robbert Meeder presenteert samen met Renze Klamer Langs de Lijn En Omstreken.

Robbert Meeder begint zijn radioloopbaan op achttienjarige leeftijd bij diverse piratenzenders. Daarna werkt hij op de sportredacties van Stadsomroep Amersfoort en Radio Utrecht en bij NCRV Sport.

Bij Radio Nederland Wereldomroep is hij vanaf 1985 technicus en presentator. In de jaren tachtig en negentig werkt Robbert Meeder tevens als freelance-redacteur en verslaggever bij NOS Langs de Lijn. Onder meer als redacteur van de rubriek ‘Het wel en wee van het betaalde voetbal’. In 2000 treedt hij in vaste dienst bij het NPO Radio 1-programma Langs de Lijn en wordt hij presentator van het sportprogramma.

Bovendien presenteert Robbert Meeder regelmatig het gecombineerde NOS Radio 1 Journaal/Langs de Lijn-programma. In 2012 is hij één van de presentatoren van Radio Olympia. Robbert Meeder over radio maken: “Het mooie van radio, is dat je luisteraars in een bepaalde wereld kunt zuigen die je zelf creëert. Wij zijn als makers de ogen van de luisteraars en dat moet niet alleen hoorbaar maar ook voelbaar zijn op de radio.”

Robbert Meeder is maker van de interviewserie Sportgasten, waarin de top van vaderlandse sportwereld een uur lang mag bepalen wat de onderwerpen zijn. Robbert Meeder: “Een prachtige serie. Mooi om te zien dat sporters als Arjen Robben, Epke Zonderland, Maurits Hendriks, Dorian van Rijsselberghe en Rafael van der Vaart bereid zijn meer van zichzelf te laten zien dan je in eerste instantie verwacht. Ik hoop er nog veel te mogen maken.”

Foto van Tijs van den Brink

Tijs van den Brink

Tijs van den Brink presenteert Dit is de Dag op NPO Radio 1. Tijs presenteert ook de EO-programma's Adieu God? en De Tafel van Tijs op NPO 2.

 
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1