appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Kunststof

Presentatoren

Foto van Frénk van der Linden

Frénk van der Linden

Op NPO Radio 1 presenteert Frénk Kunststof, waarin hij met prominenten over cultuur en media praat.

Frénk van der Linden, geboren te Haarlem, studeert aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Als hij in 1980 zijn studie afrondt begint zijn carrière waarin hij enkele duizenden mensen uitgebreid interviewt voor krant, televisie en radio. Hij publiceert talloze interviews, reportages en documentaires, waarvoor hij de Prijs voor de Nederlandse Dagbladjournalistiek en een tegel ontvangt.
Van zijn hand verschijnt onder meer de bundel Tot op het bot, gesprekken over ziel & zaligheid (ca. 50 interviews, met o.a. Freddy Heineken, Johan Cruijff, Frits Bolkestein en Jan Wolkers’, door Paul Witteman omschreven als 'een interviewbijbel'. Zijn tweede verzameling Laten we eerlijk zijn, 25 jaar spraakmakende interviews is opgenomen in de Canon van de Journalistiek. 

Samen met regisseur Gisèla Mallant maakt hij de documentaire Verloren band, over de veertig jaar durende koude oorlog tussen zijn ouders na hun scheiding. De enthousiast ontvangen film leidt tot een verzoening. Op televisie is Frénk van der Linden geregeld te gast bij De Wereld Draait Door. Op NPO Radio 1 presenteert Frénk Kunststof, waarin hij met prominenten over cultuur en media praat.

Foto van Jellie Brouwer

Jellie Brouwer

Jellie Brouwer is een van de presentatoren van Radio Kunststof, elke werkdag van 19:00 uur tot 20:00 uur op NPO Radio 1.

Jellie studeert aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Naderhand komt zij bij Radio West terecht als presentator en verslaggever. Na een paar jaar regionale journalistiek komt ze als redacteur in Hilversum terecht en werkt voor tv programma’s als TV3, RUR, en Ischa. En is ze radioverslaggever bij de NOS en de AVRO. 

Vanaf 1992 presenteert ze radioprogramma's voor de NOS (later de NPS): Radio Uit, Nieuws op 1, Knetterende Letteren en De Recensenten. Sinds 2001 presenteert Jellie Kunststof op NPO Radio 1.

Foto: via Twitter Jellie Brouwer 

Foto van Petra Possel

Petra Possel

Petra Possel presenteert Radio Kunststof en Radio Mangiare!. 

Petra Possel gaat na haar opleiding aan de School voor Journalistiek werken bij het cultuurprogramma Ophef & Vertier van de VARA en krijgt in 1991 haar eigen programma Opium, bij de AVRO, waarvan zij zeven jaar lang de presentatie op zich neemt.
Ze schrijft over cabaret en toneel in het Parool, presenteert diverse televisieprogramma’s, waaronder een seizoen lang C-Land bij de NPS en doet de eindredactie van verschillende programma’s, waaronder De Avond van het Boek (NPS), Parla (KRO) en De Kunst (NTR).
Het radioprogramma Kunststof, dat ze sinds 2001 presenteert op NPO Radio 1, werd bekroond met de Zilveren Reis microfoon en een Marconi Award.
Sinds 2010 maakt ze ook het radioprogramma Mangiare! over eten & koken, een programma dat vanaf januari 2014 twee keer per maand op NPO Radio 1 wordt uitgezonden.
Petra Possel is gek op reizen en eten en schrijft hierover verschillenden boeken. Naast reisboeken schrijft ze het persoonlijke boek Vrouw in de Rouw. Momenteel is zij bezig met haar nieuwe boek De Troost van Eten, dat in het voorjaar van 2015 verschijnt.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1