appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog op Morgen
STER Advertentie

Milouska Meulens: 'Veganistisch eten wordt weggezet als gezeur, maar het is in het belang van iedereen'

NOS
donderdag 31 mei 2018 | NOS | Redactie

Voor tv-presentator Milouska Meulens is het een klein offer om boter, kaas en eieren te laten staan. Ze houdt zich al jaren aan een veganistisch dieet. Voor haar stond één ding van het begin af aan vast: Veganistisch eten is lekker. Maar is het ook gezond? Dat zocht Meulens uit in haar documentaire Boter, Kaas noch Eieren.

Milouska over veganistisch eten

Veganistisch? Zelf zegt ze liever dat ze plantaardig eet. "Hardcore veganisten doen meer dan alleen geen dierlijke producten eten. Ze dragen bijvoorbeeld geen leer of wol, hebben vaak geen huisdieren en gaan niet snel naar een show waarin dieren optreden. Ik noem mijn eetpatroon altijd 'plantaardig'."

Milouska was altijd een echte vleesliefhebber, maar is uit milieu-overwegingen gestopt met het eten van dierlijke producten. "Ik vind het vreemd dat het nog steeds normaal is om elke dag vlees te eten in Nederland. We weten dat het een grote impact heeft op het milieu", aldus Meulens in het NOS Radio 1 Journaal. 

Ze hoopt dat mensen door de documentaire bewuster worden van wat ze eten en kopen in de supermarkt. "Veganistisch eten wordt vaak weggezet als gezeur, terwijl het in het belang van ons allemaal is."

In documentaire is ook haar familie te zien. Haar kinderen weten niet beter dan dat er geen vlees op tafel staat. Haar man Joris is vegetariër, maar geen veganist. En haar ouders? Die hebben zich er maar bij neergelegd. "Mijn moeder was in het begin wel bezorgd over mijn eetpatroon, maar inmiddels is ze niet anders gewend."

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
De trailer van 'Boter, Kaas noch Eieren'.

Boter, Kaas noch Eieren zie je donderdag 31 mei 21.35 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1