appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Miss Podcast
STER Advertentie

De Dag #50: Waarom Rusland de kant blijft kiezen van Syrië

NOS/AFP
donderdag 12 april 2018 | NOS | Redactie

Westerse landen staan lijnrecht tegenover Rusland in de kwestie van de vermoedelijke gifgasaanval in Douma. Maarten Zegers, schrijver van het boek Wij Zijn Arabieren vertelt in De Dag waar die onvoorwaardelijke steun van de Russische president Vladimir Poetin aan de Syrische president Assad vandaan komt. "Syrië biedt een kans voor Poetin om de Russische rol op het wereldtoneel te vergroten."

Taal- en rekenvaardigheden van leerlingen lopen terug, toptalent ontwikkelt zich minder en de tweedeling in het onderwijs groeit. Met deze harde woorden concludeerde de Inspectie voor het Onderwijs gisteren dat het Nederlandse onderwijsniveau al 20 jaar afglijdt. Volgens Bart Engbers, jurylid voor excellente scholen, sluit het onderwijs onvoldoende aan bij de behoefte van de moderne leerling. "Leerlingen zijn veranderd", zegt hij. "Ze weten meer van de maatschappij en hun ogen zijn sterker gericht op uren buiten schooltijd. Alleen de meeste docenten zijn niet  meegegroeid met die ontwikkeling."

En ophef in Australië over schokkende beelden van een schapentransport. Correspondent Robert Portier vertelt er meer over in zijn reportage. 

Om dit Souncloud track te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunesStitcherSoundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1