appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Deze Dag Toen: Veronica-schip loopt vast na storm

ANP
maandag 2 april 2018 | NOS | Redactie

Duizenden mensen verzamelden zich in april 1973 op het strand bij Scheveningen voor iets bijzonders. Het iconische Veronicaschip was even van dichtbij te bekijken omdat het was vastgelopen. 

Op 2 april 1973 kwam de Nordeney, het zendschip van Radio Veronica, in de problemen tijdens een zware storm van windkracht 12 op de Noordzee. Het schip sloeg van de ankers en dreef stuurloos richting Scheveningen. 

De opvarenden werden van de Norderney gehaald voordat het vastliep op het strand van Scheveningen. Het schip liet niet gemakkelijk weer los. Dagenlang probeerden bergers het schip weer op gang te krijgen. 

En dat onder grote belangstelling, want Radio Veronica was op dat moment een populaire zender. Op 18 april werd de Norderney weer vlotgetrokken en teruggesleept naar waar het schip lag, zo’n zes mijl uit de kust. Dezelfde dag nog werd de zender weer opgestart.

Dat was toen, dit is nu.

Correctie melden

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1