appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Vandaag op NPO Radio 1: WK Baanwielrennen en het prijskaartje van trouwen

Pexels
zondag 4 maart 2018 | NPO Radio 1 | Redactie

Drie WK's in een weekend, Reporter Radio over het prijskaartje van trouwen, het verhaal van Nathan in Radio Doc en eredivisie voetbal. Dit en meer hoor je vandaag op NPO Radio 1.

Afgerekend op de liefde

De jurk, de taart, de locatie, de ringen, het boeket. Trouwen kost veel geld. Maar hoe zit het eigenlijk met het geld dat je aan de gemeente moet betalen? Die tarieven lopen nogal uiteen tussen gemeenten. In Beek betaal je voor een bruiloft op vrijdag 147 euro, terwijl je in Leeuwarden 707,58 euro kwijt bent. Een verhaal over de gemeente als weddingplanner en het bijbehorende prijskaartje, in Reporter Radio, vanaf 19.00 uur.

Drie WK's in een weekend

De Olympische Spelen zijn pas net afgelopen, maar voor sportliefhebbers is er ook vandaag genoeg om van te genieten. Er staan drie wereldkampioenschappen op het programma. De WK baanwielrennen in Apeldoorn, WK indooratletiek in Birmingham en de WK sprint (schaatsen) in het Chinese Changchun. Onze verslaggevers zijn erbij en houden je de hele dag op de hoogte. 

In Apeldoorn staat onder andere het onderdeel keirin op het programma bij de vrouwen. De mannen komen in actie op de kilometer tijdrit. Verder op de WK Baanwielrennen: puntenkoers 25 km (vrouwen) en koppelkoers 50 km (mannen).

Koen Smet komt vandaag in actie op de WK indooratletiek in Birmingham op de 60 meter. Tussen 15.05 en 16:05 uur is de halvefinale. Als hij zich plaatst voor de finale, rent hij die om 17.00 uur. 

Jorien ter Mors, Marrit Leenstra, Kjeld Nuis, Ronald Mulder, en Kai Verbij komen in actie op de WK sprint. Vandaag worden de 500 meter en de 1000 meter gereden in het Chinese Changchun. Kan Ter Mors na haar gouden schaatsplak en bronzen shorttrackmedaille dit weekend weer eremetaal pakken? En wat doet Nuis na zijn olympische titels op de 1.000 en 1.500 meter? 

Eredivisie

Er wordt natuurlijk ook weer gevoetbald vandaag. Je volgt de eredivisie live op NPO Radio 1, en in Langs de Lijn van 14.00 tot 19.00 uur.

Dit is het programma:

12.30 uur PEC Zwolle - VVV | Verslag: Chris Wobben
14.30 uur Sparta - ADO Den Haag | Verslag: Arman Avsaroglu
14.30 uur Vitesse - Ajax | Verslag: Richard van der Made
16.45 uur FC Twente - FC Groningen | Verslag: Ragnar Niemeijer

Grote Roerganger Xi

Hij was al Secretaris-Generaal van de Partij, nu wordt hij ook president voor het leven. Daarnaast wordt zijn gedachtegoed in de grondwet vastgelegd en begint er een aardige persoonlijkheidscultus rond hem te ontstaan. Kortom, gaat de eerste man van China, Xi Jinping, voorzitter Mao achterna of blijkt hij een doorsnee roerganger? Chinakenner Jan van der Putten over de machtigste man van China, in OVT van 10.00 tot 12.00 uur.

Het verhaal van Nathan

De jeugd van Nathan (23) was een valse start. Hij werd door zijn moeder verwaarloosd, door zijn klasgenoten niet begrepen en gepest, en door zijn multi-etnische familie in een keurslijf gedwongen. Als je het allemaal in één film stopt is het overdreven, zegt zijn orthopedagoog. Hij moest voor iedereen een andere rol spelen, en kreeg daarbij geen ruimte voor zichzelf. Het had dramatische gevolgen. In de radiodocumentaire Nathan horen we hoe een jonge man probeert op te krabbelen uit de puinhopen van zijn jeugd. Nathan vertelt over de diepe dalen, de radicale keuzes en zijn strijd voor een betamelijk bestaan. Een documentaire over hoe het vinden van jezelf een kwestie van leven of dood kan zijn, om 21.00 uur in Radio Doc.

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1