appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nachtzuster
STER Advertentie

Onze hoorspelen beluister je in Het Verhaal

Lisette van der Maten
vrijdag 23 februari 2018 | RAD1 | Redactie

De hoorspelen op NPO Radio 1 zijn beschikbaar in de nieuwe podcast Het Verhaal. Wekelijks met een verse aflevering.

Studenten van de Hogeschool voor de Kunsten van Utrecht leveren de eerste bijdrages in Het Verhaal.

"We willen ons radio-aanbod graag ontsluiten voor mensen die niet op tijdstip kunnen luisteren waarop het wordt uitgezonden. Daarvoor is de podcast een prima middel. Je kunt je erop abonneren en luisteren waar en wanneer je zelf wilt", aldus Wim Eikelboom, coördinator bij NPO Radio 1. De podcast begint steeds meer in zwang te raken bij het publiek. Circa zes procent van de Nederlanders beluistert af en toe of vaak een podcast.

De podcast Het Verhaal is een nieuwe toevoeging aan het podcast-aanbod van NPO Radio 1. Twee afleveringen verzorgd door studenten van de Hogeschool voor de kunsten, in opdracht van AVTROTROS. Sinds 1993 bestaat er een speciale vakopleiding voor schrijvers op de hogeschool - Writing for Performance - opgericht door Nirav Christophe, die zelf vele hoorspelen heeft geschreven. Vandaar dus dat die opleiding de nodige aandacht geeft aan het schrijven van hoorspelen. En plukken we op NPO Radio 1 nu de vruchten van.

Het gaat om de volgende verhalen:

Strandvis, een hoorspel geschreven door Iona Daniel, met de stemmen van Liselore Knigge, Mathijs Mahler en Vincent Brons. Sounddesign Anneloes van Assen, Hanneke Schrievers en Ina Herps. Techniek Frans de Rond. Regie Marlies Cordia

Voor de Nederlandse Muziekdagen in Vredenburg, schreef Alexander Peterhans het korte hoorspel Vijf minuten. Met de stemmen van Bram van de Heijden, Terri van Splunder, Ohi Nguyen, Marij Verhaevert en Joppe van Hulzen.

Koos Degeling schreef Supermarkt, eveneens voor de Nederlandse Muziekdagen in Vredenburg. Daarin zijn de stemmen te horen van Nienke de la Rive Box, Joppe van Hulzen, Akkerixt Tjalsma, Phi Nguyen en Judith van der Berg.

Volgende week vrijdag een nieuwe aflevering van Het Verhaal, met twee hoorspelen van studenten van de Hogeschool voor de kunsten: De piloot verkeert in onlandingsgesteldheid van Tommy Ventevogel, en Al regent het varkens van Anne Lichthart, gemaakt voor de Nederlandse Muziekdagen in Vredenburg.

Meer podcasts van NPO Radio 1 vind je in ons podcast-platform.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1