appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Azmani (VVD): 'Bizar dat Turkse Nederlanders roepen dat Erdogan hun leider is'

MALIK AZMANI - Foto: ANP
dinsdag 26 juli 2016 | KRO-NCRV | Teunie Stoffele

Tweede Kamerlid Malik Azmani (VVD) is verbaasd over de demonstraties in Nederland waarin steun wordt betuigd aan de Turkse president Erdogan.

“Ik vind dat niet passen in onze samenleving”, aldus de politicus op NPO Radio 1. Hij noemt het “bizar” dat mensen scanderen dat Erdogan hun leider is en daar trots op zijn. De loyaliteit van de demonstranten moet volgens hem in Nederland liggen. 

Burgers die de Nederlandse waarden niet onderschrijven, hebben hier niets te zoeken, vindt Azmani. “Nederland is geen islamitisch land en zal dat ook nooit worden.”

Terug naar het land van herkomst

Als iemand zijn kinderen niet met onze vrijheden wil opvoeden, dan moet hij dat volgens Azmani maar ergens anders doen. “Ga terug naar het land van herkomst of het land dat je zo adoreert,” bepleit de politicus. “We hebben een falend integratiebeleid gehad, daar plukken we nu de wrange vruchten van.”

Nederlanders moeten zich volgens Azmani bovendien duidelijker uitspreken over de waarden in dit land. “Je hebt geen druk op de knop om iemand die zich afzet tegen onze samenleving uit te zetten, maar we moeten duidelijker maken wat we wel en niet accepteren”, aldus de politicus. “Als je hier wilt wonen, maar je wilt ook je kinderen afschermen van de samenleving, dan heb je hier niets te zoeken.”

Luister het hele gesprek met Tweede Kamerlid Malik Azmani en historicus Han van der Horst terug

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1