appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

'Fans trekken zich weinig aan van actie rapper Boef'

ANP
woensdag 3 januari 2018 | NOS | Redactie

Rapper Boef is het onderwerp van grote ophef. Hij kreeg een lift van drie vrouwen toen hij een lekke band had. Hartstikke vriendelijk en dus bedankte de rapper de dames in een video, waarin hij ze 'kechs' noemde, wat 'hoeren' betekent.

Sofiane Boussaadia, zoals de rapper eigenlijk heet, had het allemaal niet zo bedoeld, zei hij later. Maar het hek is al van de dam: VRT-DJ Karolien Debecker boycot zijn muziek en ook de Nederlandse diskjockey Mattie Valk van Qmusic slaat zijn platen even over. 

Komen rappers als Boef weg met scheldwoorden?

"Boef bestaat bij de gratie van jonge meisjes en diezelfde meisjes kraakt hij nu af", sneerde Valk. Hij noemt de rapper 'schijnheilig en hypocriet'. 

Ook Vivien Waszink vindt het een beetje makkelijk om te zeggen dat hij er niets mee bedoelde. Zij is taalkundige en hiphopliefhebber. "Woorden als bitch en slet hoor je veel in het genre. Daar kun je niets mee bedoelen, maar het zijn wel gewoon scheldwoorden", vertelt ze in het NOS Radio 1 Journaal.

Kat ontvoerd

De rapper erkende in een vlog dat het 'dom' is wat hij heeft gedaan. "Het was in een dronken bui", aldus Boef. Later zei hij dat het hem verbaasde dat vrouwen überhaupt nog zo laat op straat waren en alcohol drinken.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Boef, die bekend is van zijn hit Habiba, was in 2016 ook onderwerp van ophef. Hij zou een kat hebben ontvoerd van een Beverwijkse bij wie hij een wietplantage runde. Na een geschil zou Boussaadia haar kat hebben meegenomen en uit een rijdende auto gegooid. Het beestje bezweek later aan zijn verwondingen.

Zijn fans zullen zich er weinig van aantrekken, verwacht Waszink. "Ik heb nog niet echt reacties uit die wereld gezien."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1