appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Westerstorm raast over het land

Brandweer Spijkenisse
woensdag 3 januari 2018 | NOS | Chiem Balduk

De eerste westerstorm van 2018 trekt over het land. Vooral in Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht waait het het flink. In Vlissingen is kort windkracht 11 gemeten en kwam een windstoot voor van 141 kilometer per uur.

Op andere plaatsen zijn windstoten van rond de 110 kilometer per uur gemeten. Aan de kust wordt vanochtend windkracht 9 verwacht, misschien 10. In de loop van de middag en avond luwt de storm.

Marco Verhoef over de storm

 

Het KNMI heeft voor het hele land code geel afgekondigd vanwege zeer zware windstoten. Volgens weerman Marco Verhoef heeft het 'stevig gespookt'. "Met zulke windstoten weet je: bomen vallen om en raken op de weg."

Tussen Abcoude en Breukelen is een boom op het spoor gevallen, waardoor er momenteel geen sprinter tussen Utrecht en Amsterdam Bijlmer Arena rijden. De NS rijdt de reguliere dienstregeling, maar raadt aan de reisplanner in de gaten te houden.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Stormschade in Limburg

Rijkswaterstaat verwacht verhoogde waterstanden. "Mogelijk sluiten we vandaag de stormvloedkeringen om het achterland te beschermen tegen het water", aldus Diederik Fleuren van het agentschap.

'Stormvloedkeringen sluiten mogelijk

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1