appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: dr Kelder en Co
STER Advertentie

Erdogan wil Turkse ambassade in Oost-Jeruzalem

ANP
zondag 17 december 2017 | NOS | Redactie

De Turkse president Erdogan wil een ambassade openen in Oost-Jeruzalem. "Als God het wil, is de dag nabij dat we officieel, met Gods toestemming, onze ambassade daar openen", zei hij op een bijeenkomst van zijn AK-partij.

Onduidelijk is hoe Erdogan dit wil bewerkstelligen, aangezien Israël controle heeft over heel Jeruzalem en het zijn ondeelbare hoofdstad noemt.

Op een top van islamitische landen afgelopen woensdag riepen de islamitische leiders op om Oost-Jeruzalem als hoofdstad van Palestina te erkennen. Dat gebeurde in reactie op het besluit van president Trump om de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem te verplaatsen en Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël.

Palestijnen zien Oost-Jeruzalem als hoofdstad van een toekomstige staat. Buitenlandse ambassades in Israël zijn gevestigd in Tel Aviv, dat geen omstreden status heeft. Dat geldt ook voor de ambassade van Turkije.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1