Binnenland

Oranje kansloos tegen Noorwegen

2. Oranje kansloos tegen Noorwegen

De Nederlandse handbalsters hebben in de halve finales van het WK een flink pak op de broek gekregen van Noorwegen.

Nederland kansloos tegen Noorwegen

De titelhouder liet Oranje in Hamburg alle hoeken van de Barclaycard Arena zien: 32-23. Na de verloren WK-finale van 2015,de verloren halve finale op de Spelen van 2016 en de nipt verloren EK-finale van 2016 (30-29) wilde Oranje eindelijk wel eens winnen van de Noorse toppers.

Daar kwam echter weinig van terecht.De aanval schoot,net als eigenlijk al het hele toernooi,ernstig tekort en omdat de verdediging geen antwoord had op het snelle en flitsende spel van Noorwegen, was het in een mum van tijd 1-8.

Na die dramatische openingsfase wist Nederland in het vervolg van de eerste helft in het spoor van Noorwegen te blijven en bij 7-15 werden zowaar twee treffers op rij gemaakt (9-15). Bij rust was het verschil weer zeven:10-17. Als Nederland nog iets wilde,moest het na rust gebeuren,maar Noorwegen bleef de wedstrijd controleren en liet Oranje nooit dichterbij komen.

Halverwege de tweede helft werd Groot (nul goals) vanwege een migraine-aanval naar de kant gehaald.Thomsen wisselde volop, maar het haalde allemaal niets uit: Noorwegen was gewoonweg te goed.