appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: 1 op 1
STER Advertentie

Vanaf vanmiddag code oranje: 'Blijf thuis als het even kan'

ANP
maandag 11 december 2017 | NOS | Felicia van der Graaf

Rijkswaterstaat en de ANWB waarschuwen ook vandaag voor problemen in het verkeer als gevolg van het winterweer. Het advies van Rijkswaterstaat luidt om niet de weg op te gaan en thuis te werken als dat mogelijk is. De NS heeft de dienstregeling net als gisteren aangepast. Er rijden minder treinen en reizigers moeten rekening houden met extra volle treinen, vertraging en meer overstappen.

De ANWB en NS spraken vanochtend in het NOS Radio 1 Journaal over het advies vandaag: 

"We verwachten in de middag forse overlast."

Voor vanochtend geldt nog steeds code geel. Het kan op de wegen glad zijn door opgevroren sneeuwresten.

Vanaf 12.00 uur geldt in het zuiden van het land code oranje, dat betekent een grote kans op gevaarlijk of extreem weer. Vanaf 14.00 uur geldt code oranje voor het midden van het land en vanaf 17.00 uur ook voor het noorden.

De dag begint droog, maar aan het eind van de ochtend kan er in het zuiden weer sneeuw vallen. De rest van het land krijgt daar dan in de middag mee te maken. De ANWB verwacht in de avondspits "extreme vertraging" en adviseert net als Rijkswaterstaat indien mogelijk de reis uit te stellen.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Advies van de ANWB

Het is nog onduidelijk waar de problemen het grootst zullen zijn, zegt weerman Marco Verhoef. Het lijkt erop dat een strook van West-Brabant via Utrecht naar Groningen de meeste sneeuw kan verwachten. Hij verwacht een laag van 5 tot 10 centimeter en lokaal nog meer.

Gisteren gebeurden er meer dan honderd ongelukken door de sneeuw en gladheid.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1