appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Wat het daglicht niet verdragen kan
STER Advertentie

'Seniele' Zimbabwaanse president Mugabe lijkt alle steun kwijt te zijn

ANP
zaterdag 18 november 2017 | NOS | Redactie

De Zimbabwaanse president Robert Mugabe, die door het leger onder huisarrest is gesteld, lijkt alle steun in zijn land kwijt te zijn. Zijn partij ZANU-PF heeft Mugabe gevraagd af te treden. Zijn echtgenote Grace Mugabe wordt gesommeerd haar machtige functie binnen de partij neer te leggen.

Alle tien provinciale afdelingen steunen de resolutie over Mugabes aftreden, meldt de staatszender ZBC. De meerderheid wil dat de door Mugabe weggestuurde vicepresident Mnangagwe Mugabes plek in de top van de partij inneemt. Als reden wordt aangevoerd dat Mugabe te seniel is om de partij en de regering te leiden.

Oorlogsveteranen

Een andere groep gezworen vrienden van Robert Mugabe, de oorlogsveteranen, hebben voor morgen een demonstratie tegen de president in de hoofdstad Harare aangekondigd. De legerleiding die woensdag de macht naar zich toetrok, heeft verklaard de 'solidariteitsmars' van de veteranen volledig te steunen.

Ook de ZANU-PF heeft voor morgen een manifestatie georganiseerd ter ondersteuning van het leger en de veteranen.

Vanochtend verscheen Mugabe voor het eerst sinds de omwenteling in het openbaar. Hij was bij een diploma-uitreiking op een universiteit in Harare, maar hield daar geen toespraak.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1