appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nachtzuster
STER Advertentie

Vandaag op NPO Radio 1: schaatsen, speuren naar heroïne in Heerlen en de magie van de trompet

ANP
zondag 19 november 2017 | NPO Radio 1 | De Redactie

De wereldbeker shorttrack en schaatsen. Verder: het laatste nieuws uit Zimbabwe, een documentaire over een trompet en we gaan naar Heerlen: ooit heroïnestad van het zuiden. Hoe zit dat nu? 

Er lijkt vandaag definitief een einde te komen aan de heerschappij van de Zimbabwaanse president Robert Mugabe.

De Zimbabwaanse legertop praat opnieuw met de 93-jarige Mugabe over zijn aftreden. De verwachting is dat hij aan de kant wordt gezet, vijf dagen nadat het leger de macht heeft gegrepen in het Afrikaanse land en Mugabe onder huisarrest heeft geplaatst.

Correspondent Bram Vermeulen doet verslag.  

Wereldbeker

Vanaf begin van de middag gaan we alvast een beetje proeven aan de Winterspelen. Want in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul rijden de beste shorttrackers voor de wereldbeker. Aan deze vierde ronde van de Audi ISU World Cup Short Track Speed Skating 2017 doen 11 Nederlanders mee. Vandaag de wereldbeker sessie van de 1000 meter vrouwen en mannen en 3000 meter team achtervolging vrouwen en 5000 meter team achtervolging mannen. Schaatsen wordt er ook nog in het Noorse Stavanger. Sebastiaan Timmermans doet vanaf daar verslag. 

Gio Lippens doet verslag van het veldrijden rond de Wereldbeker Bogense. Maud Kaptheijns uit Westerhoven is erbij.  Bondscoach Gerben de Knegt neemt haar op in het Nederlands team, ondanks dat ze momenteel leidt aan een blessure aan de knie. Ook Mathieu van der Poel is ondanks een knieblessure toegevoegd aan de selectie. De Nederlands kampioen ging gisteren tijdens de vijfde wedstrijd in de Superprestige in Gavere half onderuit en raakte daarbij geblesseerd aan zijn rechterknie. Zondag weten we of beiden of een van hen voldoende hersteld zijn. 
(Langs de Lijn: 14.00 - 18.00 uur)

In Langs de Lijn ook meer eredivisie voetbal. Met in de analyses later op de avond uitgebreid aandacht voor de 8-0 zege van AJAX op NAC. 

Verder nog op NPO Radio1:

'Operatie Hartslag' in Heerlen

Heerlen stond altijd bekend als één van de grootste drugshoofdsteden van Nederland. Heroïnegebruikers sliepen in tunnels en prostitueerden langs de Heerlense straten. Maar in 2001 had de gemeente genoeg van de overlast en startte zij project 'Operatie Hartslag'. De verslaafden werden van straat geplukt en ondergebracht in opvangcentra. De gemeente probeerde zo om de overlast te verminderen. Maar kan de stad, nu 16 jaar later, tevreden terugkijken op het project? Verslaggever Merel Visscher van de Limburger zocht dit uit. 
(Reporter Radio: 19.00 - 20.00 uur)
 

Coke-baronnen 

Nog meer drugs in RadioDocEen zesdelige radio-serie over wiettelers, coke-baronnen, xtc-koeriers en wat dies meer zij, die vertellen over de kick van hun illegale werk in de drugsindustrie - en de stress die dat met zich meebrengt.

Verder in RadioDoc ook een documentaire over de trompet. Het lijkt zo verdomde makkelijk: een gebogen buis met drie ventielen, meer is het niet. En toch is de trompet een berucht instrument, dat zich nauwelijks laat temmen. Om van de een naar de andere hoge noot te komen gaat het om minieme veranderingen in de opening van de lippen, soms minder dan een tiende van een millimeter.
Lees hier meer over de documentaire van radiomaker Jan Maarten Deurvorst. 
(RadioDoc: 21.00-22.00 uur)

Fijne dag! 

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1