appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Wat het daglicht niet verdragen kan
STER Advertentie

Prem wil weten wat er leeft in Wommels

Foto: ANP
zondag 19 november 2017 | NPO Radio 1

Prem Radhakishun komt zondagnacht met zijn programma Zwarte Prietpraat vanuit het gemeentehuis in het Friese Wommels. "Ik wil horen wat er leeft in het land. Ik hou van de regio."

Lokale thema’s gaan hem aan het hart en daarom vraagt Prem aandacht voor de vervroegde raadsverkiezingen in Friesland en Groningen, komende woensdag. 

De verkiezingen draaien in Friesland om de samenvoeging van zeven gemeenten tot drie: Leeuwarden, Waadhoeke en Súdwest-Fryslân. En in Groningen worden drie gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde tot 1 gemeente samengesmolten.

Fanfare

Met zijn programma Zwarte Prietpraat komt Prem in de nacht van zondag op maandag vanuit de gemeente Littenseradiel, met hoofdplaats Wommels. "Ik wil horen wat er leeft. Het liefst laat ik gewone mensen in het land aan het woord. Probleem van NPO Radio 1 vind ik dat alle redacties dezelfde agenda narennen; iedereen heeft het over de afschaffing van dividendbelasting en niemand praat over de plaatselijke fanfare of een Friese gemeente die verdwijnt."

In zeven Friese gemeenten mogen 200.000 mensen stemmen. In Midden-Groningen gaat het om 48.000 kiesgerechtigden in drie gemeenten die naar de stembus mogen om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. Het regionale dagblad Leeuwarder Courant geef hier meer achtergronden.

Voetnootje in geschiedenis

Prem heeft voor het nachtelijk debat in Wommels lokale politici aan tafel van CDA, ChristenUnie, D66, Pal GroenLinks, PvdA en VVD doen mee. Gemeentesecretaris Jan Folkerts van Wommels geeft een toelichting op het hoe en waarom van de samenvoeging van de verschillende gemeenten rondom Leeuwarden.

Prem: "Ik verheug mij ontzettend op dit nachtelijk debat uit de veiligste gemeente van Nederland, vanuit de raadszaal waar zich waarschijnlijk voor het laatst een politiek schouwspel zal afspelen. Eigenlijk maken wij samen een klein voetnootje in de geschiedenis van het mooie Friesland." 

Zwarte Prietpraat, zondagnacht 00.00 tot 02.00 uur op NPO Radio 1

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1