Binnenland

Sluit Oranje het jaar positief af?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Sluit Oranje het jaar positief af?

Het Nederlands elftal speelt om 20.00 uur zijn laatste interland van 2017. In Boekarest is Roemenië de tegenstander in een duel dat waarschijnlijk het laatste is voor Dick Advocaat als trainer. De wedstrijd is van eerste tot laatste minuut te volgen op NPO Radio 1.

Het is al een tijdje de grote vraag of de oefeninterland van vanavond de laatste wedstrijd is met Dick Advocaat als bondscoach. Mede doordat Advocaat zelf de afgelopen dagen voor verwarring over zijn toekomst zorgde.

Na afloop van de training van Oranje in Boekarest was de 70-jarige trainer in ieder geval duidelijk: morgen horen we wat hij gaat doen. "100 procent", aldus Advocaat.

Wijzigingen in Oranje

Voor de laatste interland van Oranje in 2017 voert Advocaat waarschijnlijk een aantal wijzigingen door in zijn elftal. Matthijs de Ligt zal centraal achterin de zieke Karim Rekik vervangen. In plaats van Timothy Fosu-Mensah, die donderdag tegen Schotland met lichte hamstringklachten uitviel, speelt Joël Veltman. Verder keert Davy Pröpper waarschijnlijk terug op het middenveld en lonkt er een basisplaats voor rechtsbuiten Steven Berghuis.

De Hagenaar kan in Boekarest zijn 37ste overwinning als bondscoach van Oranje vieren en daarmee het record in handen krijgen dat hij nu nog deelt met de Engelsman Bob Glendenning. "Dat is leuk, maar verder ook niet. Al kan ik niet ontkennen dat het eergevoel ook meespeelt.''

Vermoedelijke opstelling Oranje

Cillessen; Veltman, De Ligt, Van Dijk, Aké; Pröpper, Blind, Strootman; Berghuis, Babel, Depay.

Nieuwe bondscoach

Erben Wennemars en Patrick Lodiers speculeren alvast wie de opvolger van Dick Advocaat wordt. Erben heeft een bijzonder duo in gedachten: Frank de Boer en Ron Jans. Randstedelijke bluf met plattelands nuchterheid. Maar Patrick ziet het wel zitten met een Duitser. Misschien heeft Jurgen Klinsmann wel zin?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lees meer: Erben en Patrick: de nieuwe bondscoach

Roemenië - Nederland

De wedstrijd is vanaf 20.00 uur van begin tot eind te volgen in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

Het stadion waar vanavond de oefeninterland plaatsvindt.
Ster advertentie
Ster advertentie