appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Vandaag op NPO Radio: Het ongemak rond de PKK, schaatsen, en bijverdienen met een uitkering

EPA
zaterdag 11 november 2017 | Redactie

Argos onderzoekt de ongemakkelijke omgang van Nederland met de PKK. Langs de Lijn doet verslag van de Wereldbeker schaatsen in Heerenveen. Ook: Radar Radio bespreekt we de bijverdiensten bij een uitkering. Hoeveel mag je bijvoorbeeld bijverdienen als je een WW-uitkering krijgt? Dit en meer hoor je vandaag op NPO Radio 1. 

Het ongemak rond de PKK 

Drie en vier jaar gevangenisstraf, dat eiste het Openbaar Ministerie donderdag bij de rechtbank Rotterdam tegen vier Koerden uit verschillende Europese landen. 

Argos volgt deze opmerkelijke zaak tegen de Koerden al vanaf het begin. Op basis van tientallen Wikileaks-documenten reconstrueerden ze dat Nederland jarenlang onder druk is gezet door de Verenigde Staten om harder op te treden tegen de PKK. Maar sinds de proclamatie van Islamitische Staat (IS) in 2014 waait er een andere wind. De Amerikanen werken in Syrië samen met Koerdische strijdkrachten die nauwe banden hebben met de PKK.

Argos over Nederland en de ongemakkelijke omgang met de PKK, tussen 14.00 uur en 15.00 uur op NPO Radio 1.

Wereldbeker in Heerenveen

Dit weekend worden de wereldbekerwedstrijden gereden in Thialf. Op NPO Radio 1 wordt je vandaag bijgepraat door Sebastiaan Timmerman en Steven Dalebout.

Dit is het programma:

09.00 uur: Divisie B Dames en Heren 500m en 1500m
14.00 uur: Divisie A Heren 500m
14.30 uur: Divisie A Dames 1500m
15.15 uur: Divisie A Heren 1500m
16.15 uur: Divisie A Dames 500m
16.45 uur: Dames Mass start finale
17.00 uur: Heren Mass start finale

Volgens Erben Wennemars zetten de Amerikanen hun geld in op Brittany Bowe. Erben is benieuwd wat zij in haar mars heeft:

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
 

Weesfietsen, bijverdienen met een uitkering en veilig online winkelen

Fiets onterecht bestempeld als weesfiets: hoe kan dat?
In Den Haag voert de gemeente een beleid om fietsen te labelen als weesfiets als deze 28 dagen niet verplaatst zijn. Daar blijkt niet iedereen van gediend te zijn die zijn fiets dagelijks gebruikt. Hoe kan je verwijdering voorkomen? Radar Radio geeft tips. 

Hoeveel mag je bijverdienen met een uitkering?
Deze week in het nieuws: Amsterdammers met een bijstandsuitkering kunnen 200 euro per maand bijverdienen. Het plan stuit op verzet, maar wat zijn überhaupt de regels als het gaat om bijverdienen als je een uitkering krijgt? Hoeveel mag je bijvoorbeeld bij een WW-uitkering bijverdienen? Radar Radio zoekt het uit.

Veilig online winkelen: hoe doe je dat?
35 malafide webwinkels zijn vorig jaar offline gehaald op last van de politie. Hoe zorg jij dat je veilig online winkelt? Waar let jij op bij een webshop en check je zelf of de verkoper betrouwbaar is? Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting komt langs bij Radar Radio om tips te geven. 

Praat mee! Luister vanmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur naar Radar Radio. Je kunt meepraten in de NPO Radio 1 app of tweet met #Radar. 

Fijne zaterdag! 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1