appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co
STER Advertentie

Trumps ex: 'In principe ben ik de first lady'

Simon & Schuster Publishing
dinsdag 10 oktober 2017 | NOS | Redactie

Ivana Trump, de eerste vrouw van de huidige Amerikaanse president, doet een boekje open over haar ex-man. Letterlijk. Want vandaag komt Raising Trump uit. 

Daarin vertelt de inmiddels 68-jarige Ivana over haar huwelijk met Donald en over de opvoeding van hun drie kinderen.

'In principe ben ik de first lady'

Veel Amerikaanse talkshows willen met Ivana praten over het boek met de dubbelzinnige boektitel. "Raising Trump als in de steun en toeverlaat die ze was voor Donald en zijn snelgroeiende imperium in de jaren '80. En Raising Trump als in de opvoeding van hun kinderen Don Junior, Ivanka en Eric, waarvoor ze alle credits neemt", zegt correspondent Wouter Zwart in het NOS Radio 1 Journaal. 

"Hij was een lieve vader, maar hij ging niet met ze door het park lopen", vertelt Ivana in één van de talkshows. "Pas toen ze achttien waren kon hij met ze praten. Want toen kon hij praten over zaken."

Het huwelijk eindigde in de jaren ’90 met een breed uitgemeten vechtscheiding omdat Trump haar had bedrogen. "Hij was bruut. Hij behandelde de scheiding als een zakendeal die hij koste wat kost niet wilde verliezen."

Inmiddels heeft nog geregeld contact met haar ex-man, die bood haar zelfs het ambassadeurschap in haar thuisland Tsjechië aan. "Ik heb het directe nummer van het Witte Huis, maar ik wil hem daar niet bellen want Melania is daar. Ik wil geen jaloezie veroorzaken."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1