appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Focus met schrijver en archeoloog Alexander van de Bunt
STER Advertentie

Cummings wint eerste Pyreneeënrit naar Lac de Payolle

NOS
vrijdag 8 juli 2016 | NOS | NOS

Steve Cummings heeft de eerste bergrit van de Ronde van Frankrijk gewonnen. Cummings reed net voor de tussensprint, op 25 kilometer van de meet, weg uit de grote kopgroep. De Brit reed de Col d'Aspin alleen op en liet zich niet meer inhalen in de afdaling naar Lac de Payolle. 

Een eerste kopgroep, met onder meer Peter Sagan en Mark Cavendish was geen lang leven beschoren. Op 112 kilometer van de streep werden zij bijgehaald. Daarna kozen liefst 29 man de aanval, onder wie geletruidrager Greg Van Avermaet, Sebastiaan Langeveld, Vincenzo Nibali, Tony Martin en Fabian Cancellara. 

Cummings gaat er alleen vandoor

Op een kleine 40 kilometer gingen acht renners uit de kopgroep in de aanval. Al snel demarreerde Cummings uit die voorste groep. Hij stortte niet in op de Aspin en ook in de afdaling maakte hij geen fout. Daryl Impey en Daniel Navarro kwamen niet meer bij hem in de de buurt en werden tweede en derde.

Vincenzo Nibali eindigde op plek vier, Van Avermaet werd vijfde.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Beelden van de overwinning van Cummings

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1