appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Vluchtelingen runnen hotel in de Bijlmerbajes

ANP
donderdag 14 september 2017 | NOS | Redactie

Altijd al eens willen slapen in de Bijlmerbajes? Dat kan nu. Zonder strafblad op zak en zonder gevangenisbewaarders voor de deur. Een deel van de voormalige Bijlmerbajes-gevangenis wordt namelijk een pop-uphotel dat gerund wordt door vluchtelingen. 

Het initiatief komt van Movement on the Ground. Deze stichting wil met dit hotel vluchtelingen begeleiden bij het opbouwen van een nieuw leven.

"Het is bewezen dat werkgelegenheid de effectiefste en beste manier is om vluchtelingen te laten reïntegreren. Dit is dan ook de kern en het hart van dit bijzondere project", zegt Nina Schmitz, directeur van de stichting. De vluchtelingen worden getraind door mensen uit het hotelwezen.

Vluchtelingen runnen hotel in de Bijlmerbajes

Boekingen

The Movement Hotel Bijlmerbajes heeft zestien tweepersoonskamers. Er zijn al veel boekingen binnengekomen. Met name Amsterdammers boeken er een nacht om te eens ervaren hoe het is om te slapen in een cel in de beruchte gevangenis. 

De Bijlmerbajes werd 1 juli vorig jaar gesloten als gevangenis. Vervolgens werden er zo'n zeventig bedrijven en projecten in gehuisvest, waaronder een asielzoekerscentrum. Het pop-uphotel blijft in elk geval tot het eind van dit jaar open.Alle bedrijven en projecten verdwijnen zodra de nieuwe ontwikkelaars van het terrein van de Bijlmerbajes de boel gaan slopen. Er komt dan een autoluwe stadswijk, het Bajeskwartier. 

Foutje gezien? Mail ons. Hartelijk dank!
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1