appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers
STER Advertentie

'Transgenders ondanks toegenomen aandacht nog in het nauw'

EPA
woensdag 13 september 2017 | NOS | Redactie

Vanmiddag gaat in Amsterdam de vierde editie van het filmfestival Trans/Screen van start. Het festival moet de aandacht voor transgenders vergroten. Want dat is ondanks toegenomen belangstelling in de media hard nodig, meent mede-oprichter Plette ter Veld.

"Media schrijven veel over mannen of vrouwen die door een geslachtsverandering in het goede lichaam terechtkomen. Maar er is nauwelijks aandacht voor transgenders die zich niet 100 procent man of vrouw voelen", legt hij uit in het NOS Radio 1 Journaal. "Terwijl zij percentueel de grootste groep binnen transgenders vormen."

'Transgenders meer in media, maar hun positie is niet vooruit gegaan'

Volgens ter Veld is de positie van transgenders er de afgelopen jaren niet op vooruit gegaan. "Transgenders in mijn kennissenkring die de afgelopen jaren in transitie zijn gegaan, zijn allemaal hun baan kwijt geraakt. Dat is iets waar weinig aandacht voor is, terwijl het belangrijk is dat mensen deelnemen aan de maatschappij."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1