appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Focus met schrijver en archeoloog Alexander van de Bunt
STER Advertentie

Dafne Schippers komt in actie op NPO Radio 1 Sportzomer

ANP
vrijdag 8 juli 2016 | NPO Radio 1 | NPO Radio 1

De wielrenners maken zich op voor een 162,5 kilometer lange etappe in de Tour de France van L'Isle Jourdain naar Lac de Payolle. Daarnaast komt Dafne Schippers vandaag in actie op de 100 meter vrouwen op het EK Atletiek. 

In NPO Radio 1 Sportzomer zal de nadruk liggen op Dafne Schippers. Ze loopt om 19.15 uur de halve finale en grote kans dat ze ook een plek in de finale bemachtigd om 21.45 uur. Andy Houtkamp en Floris van Hoorn doen verslag. Daarnaast is voormalig Nederlands atleet Arnoud Okken te gast. 

'Als je op deze nummers tot de wereldtop behoort, ben je gewoon een mondiale ster'

Dafne Schippers verdedigt de Europese titel die ze twee jaar geleden won in Zürich.  Dit zijn beelden van die wedstrijd: 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Dafne Schippers wint 100 meter

Tour de France

Zowel de vertrek- als aankomstplaats beleeft zijn Tourprimeur. Onderweg wacht de renners één serieuze beklimming in de Franse Pyreneeën: de Col d'Aspin. Gio Lippens doet verslag aan de finish en Sebastiaan Timmerman op de motor in Radio Tour de France tussen 14.00 en 18.00 uur. 

Voorbeschouwing Gio Lippens: 'Op het moment dat het echt hard gaat, dan moet toch zelfs iemand als Van Avermaet afhaken

Dit is het hoogtekaartje van de etappe van vandaag: 

Niks missen van de slotkilometers? Zet de Tour-alert aan in de NPO Radio 1-app!

Daarnaast aandacht voor Wimbledon. Jan Roelfs doet verslag. 

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1