appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Schippers prolongeert wereldtitel 200 meter

ANP
vrijdag 11 augustus 2017 | NOS | redactie

Dafne Schippers heeft bij de WK in Londen haar wereldtitel op de 200 meter geprolongeerd. In een sensationele finale was ze met overmacht de snelste. Ze finishte in 22,05.

'Schippers gaat de geschiedenisboeken in'

Shaunae Miller-Uibo van de Bahama's veroverde de bronzen medaille in 22,15. De 25-jarige Schippers kwam duidelijk als eerste de bocht uit, maar op de laatste meters drong Ta Lou (ook al tweede op de 100 meter) aan.

Beste tijd van het seizoen

Schippers verkrampte niet, behield de ontspanning en gooide zich als eerste over de finish. De 22.05 was Schippers' beste tijd van het seizoen.

Schippers, die twee jaar geleden in Peking haar eerste WK-goud veroverde, komt nu terecht in een illuster rijtje. Tot nu toe wisten slechts twee atletes twee keer op rij wereldkampioen op de 200 meter te worden: Merene Ottey en Allyson Felix.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1