appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Nieuws BV
STER Advertentie

Zeker zes doden bij brand Londense flat; politie denkt dat dodental nog oploopt

NOS
woensdag 14 juni 2017 | NOS | Redactie

Bij de brand in een flatgebouw in Londen zijn zeker zes doden gevallen. De politie verwacht dat het dodental nog oploopt. Mogelijk zitten er nog mensen in het gebouw.

Minstens 74 gewonden worden in het ziekenhuis behandeld. Twintig van hen zijn er slecht aan toe.

De brand in de Grenfell Tower brak aan het begin van de nacht uit. Halverwege de nacht brandde het gebouw met 24 verdiepingen als een fakkel, nu komt er alleen nog veel rook uit. De brandweer heeft 40 wagens en 200 brandweerlieden ingezet.

Veel mensen gered

Volgens een brandweercommandant zijn er veel mensen uit het brandende gebouw gered. Hoeveel is niet duidelijk. Zij voegde eraan toe dat de brandweermannen nog niet hoger hebben kunnen komen dan de twintigste verdieping.

Het gebouw is onderzocht door deskundigen en het instortingsgevaar is geweken. Aanvankelijk bestond de vrees dat het gebouw zou instorten als gevolg van de brand.

'Er is op dit moment ook instortingsgevaar van deze toren'

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De oorzaak van de brand is niet bekend. De brand ontstond op een van de onderste verdiepingen en greep snel om zich heen. "Dat maakte het lastig voor de hulpdiensten om de toren binnen te gaan", zegt correspondent Tim de Wit.

Het gebouw ten westen van het centrum van Londen in de wijk North Kensington, vlak bij Notting Hill, telt 120 appartementen. De bewoners zijn geƫvacueerd, maar de brandweer is bang dat er nog mensen vastzitten.

'De vlammenzee die je vannacht zag, is een beetje gaan liggen'

Renovatie

Vorig jaar werd een renovatie aan het flatgebouw na twee jaar afgerond, meldt de BBC. De buitenmuren zijn vernieuwd en er is een nieuw verwarmingssysteem aangelegd.

De werkzaamheden kostten bij elkaar zo'n 10 miljoen pond, omgerekend bijna 11,5 miljoen euro.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1