appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Focus met VOF de Kunst-zanger Nol Havens en wetenschapper Laurens Ham
STER Advertentie

Migratie opnieuw breekpunt

Foto: ANP
maandag 12 juni 2017 | NPO Radio 1 | redactie

De onderhandelingen tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks over een nieuwe regering, is in de herkansing opnieuw gestrand op politieke verschillen over migratie vanuit Afrika.

"Alle gesprekken ten spijt is deze meerderheidscombinatie niet mogelijk gebleken", aldus informateur Tjeenk Willink in een persconferentie in het Catshuis. "Ik vind dit vreselijk jammer. Het is eigenlijk een schande als we nu zouden kiezen voor een minderheidskabinet. Dan ben je bij mij aan het verkeerde adres."

Vreemdelingen

De besprekingen stranden op een migratie-voorstel dat vergelijkbaar is met de zogeheten Turkije-deal, waarin Europa afspraken heeft vastgelegd over het toelaten van vreemdelingen in ons land. "GroenLinks vindt dat oorlogsvluchtelingen uit Afrika altijd de kans moeten hebben om in Europa een asielverzoek in te dienen. Daar zit een principieel onderscheid tussen GroenLinks en de overige partijen", meldt de Haagse NOS-verslaggever Wilco Boom op NPO Radio 1. "Hoe het nieuwe kabinet er ook uit ziet, dat zal niet met deze partijen zijn. Dat staat nu definitief vast."

Meteen kwam Wilders met een reactie dat hij beschikbaar is om mee te praten over een nieuwe regering:

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Fiets

Vanavond rond 20.30 uur kwam het bericht dat de formatiegesprekken in het Catshuis definitief zijn gestrand. Sinds 31 mei deed Tjeenk Willink een poging om vier politieke partijen opnieuw bij elkaar te brengen voor een coalitie. Eerder liepen de besprekingen spaak op 15 mei.

Vanochtend begon Tjeenk Willink de dag in Den Haag met onderdak zoeken voor zijn fiets.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
...

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1