appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Vandaag op NPO Radio 1: Finale Roland Garros en Formule I

ANP
zondag 11 juni 2017 | NPO Radio 1 | Redactie Twitter

Het is zover: de finale van Roland Garros. Wie mag na vandaag de titel op zijn naam schrijven? Stan Wawrinka strijdt tegen Rafael Nadal. Daarnaast racen de Formule 1-coureurs voor een podiumplaats op de Grand Prix van Canada. NPO Radio 1 is er van begin tot eind bij. 

Vanaf 15.00 uur gaat de finale van Roland Garros van start. Mark Brasser doet in Langs de Lijn verslag van de strijd. 

Op de lange rechte stukken van het Circuit Gilles Villeneuve in Canada wordt gestreden door de Formule 1-coureurs. De teams van de Mercedes motoren zullen een klein voordeel op het powercircuit in het Canadese Montréal hebben. De strijd zal vooral gaan tussen Mercedes en Ferrari. 

Verstappen wil vechten voor een plaats op het podium en hoopt beter te presteren dan twee weken geleden in Monaco. De Nederlandse coureur van Red Bull Racing hoopt dat de concurrentie wat steken laat vallen. Het circuit van vandaag hoort niet tot de favoriete circuits van Verstappen. Volg de race live in Langs de Lijn op NPO Radio 1. 

Ook zijn vandaag de FBK Games in Hengelo. Een groot atletiek evenement waarbij iedereen de sport van dichtbij kan bekijken. Dafne Schippers, Sifan Hassan en Churandy Martina komen ook in actie. Andy Houtkamp en Floris van Hoorn doen verslag van de atletiekklassieker.  

De Perstribune

Hockeyster Eva de Goede én de hoofdredacteur van het ANP Johan Groeneveld zitten vandaag op De Perstribune

Johan Groeneveld is sinds april de hoofdredacteur van het ANP. Nieuw is hij niet bij het persbureau - hij begon er in 1986 al als redactie-assistent. Nu mag hij de koers bepalen van het ANP in een sterk veranderend medialandschap.

Eva de Goede is een van de succesvolste hockeysters van de afgelopen tien jaar. Ze werd met Oranje twee keer Olympisch kampioen. Vorig jaar kondigde ze een pauze aan: ze vertrok voor een jaar met haar vriend naar Zuid-Afrika. Deze week keerde ze terug naar Nederland.

Van het kastje naar de muur 

In Suwinet, een soort informatiesnelweg die ambtenaren gebruiken om bij data uit verschillende overheidsdatabases te kunnen, staan gegevens van iedereen. Suwinet is bedoeld om te bepalen of iemand recht heeft op een uitkering of om fraude met uitkeringen op te sporen. Maar ambtenaren bekijken meer dan zij mogen, zonder jouw toestemming. Verslaggever Astrid Cornelisse zoekt uit in Reporter Radio om 19.00 uur wat het UWV over haar heeft bekeken via Suwinet. Als burger heb je namelijk een inzagerecht, maar in de praktijk betekent dat keer op keer bellen met het UWV. Een eindeloze strijd van het kastje naar de muur voor het recht op inzage.

Lees meer: Deze journalist werd 17 maanden lang van het kastje naar de muur gestuurd

Fijne zondag! 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1