appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Overnachting
STER Advertentie

Het is officieel: VS trekt zich terug uit klimaatakkoord

AFP
donderdag 1 juni 2017 | NOS | Redactie

De Verenigde Staten trekken zich terug uit het klimaatakkoord van Parijs dat in 2015 door bijna 200 landen werd ondertekend. Dat heeft president Trump zojuist gezegd in een toespraak.

Trump wil daarna onderhandelen over een een nieuwe Amerikaanse handtekening onder het akkoord of een heel nieuw verdrag.In beide gevallen wil hij dan voorwaarden opgenomen zien die volgens hem gunstiger zijn voor de VS. Trumps voorganger Obama,die zijn handtekening onder het akkoord zette, zegt dat de VS zich met het besluit van Trump onder de weinige landen voegt die "de toekomst afwijzen".

Trump maakt bekend dat hij zich uit klimaatakkoord Parijs terugtrekt

Gisteren lekte het nieuws al uit via een medewerker van het Witte Huis. China zei daarna achter het klimaatakkoord te blijven staan.

Zaterdag liet Trump na de G7-top in Sicilië weten dat hij deze week bekend zou maken of hij zich aan het klimaatakkoord zou houden of niet. De andere G7-landen hadden geprobeerd hem te overtuigen van het belang van het akkoord.

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1