appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Kunststof
STER Advertentie

Henk Hofland was een radiomonument

ANP
dinsdag 21 juni 2016 | NPO Radio 1 | NPO Radio 1

'Journalist van de eeuw' Henk Hofland is op 88-jarige leeftijd overleden. Hij gaf jarenlang wekelijks commentaar op het nieuws in het legendarische Radio 1-programma Welingelichte Kringen.

Zijn eerste bijdrage op de nationale nieuwszender dateert van 1974. Een van de grappigste radioprogramma’s waaraan Hofland heeft meegewerkt was de succesformule Het Bericht, waarin vele bekende columnisten en schrijvers hun - vaak satirische - visie gaven op een merkwaardig nieuwsfeit. Het Bericht werd af en toe uitgezonden in plaats van Het Pandemonium in de jaren 1985-1987.

In 1999 werd Hofland door zijn medejournalisten uitgeroepen tot ‘Journalist van de eeuw’.

Tot 18 december 2011 was hij ook columnist in het VPRO-programma OVT op Radio 1. Hij maakte 89 columns. Dit zijn er twee:

De column van 5 september 2010

De column van 7 november 2010

Zondag 18 december 2011 werd in O.V.T. een special over hem uitgezonden. In april 2013 was Hofland opnieuw te gast bij NPO Radio 1. Hij sprak toen over het overlijden van Jérôme Heldring, 'oergrootvader van alle columnisten'.

Het Mediaforum op NPO Radio 1 wordt Hofland woensdagochtend geëerd. Te gast zijn John Jansen van Galen, Hubert Smeets en Elsbeth Etty.

Jeroen Vullings - biograaf van Hofland - was gisteravond te gast in Met Het Oog op Morgen.

En Nooit meer Slapen stond ook in het teken van een In Memoriam aan Hofland.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1