appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Trump trekt 'een kaart uit het klimaat-kaartenhuis'

ANP
woensdag 29 maart 2017 | NOS | NPO Radio 1 Twitter

Het zorgstelsel Obamacare beëindigen lukte hem nog niet, maar het ontmantelen van Obama's klimaatafspraken lijkt wel geslaagd: de Amerikaanse president Trump ondertekende dinsdagavond een decreet dat een einde maakt aan de strengere regels voor de uitstoot van broeikasgassen. 

Door Trumps beslissing wordt een streep gezet door de strengere regels voor de uitstoot van broeikasgassen. Door het decreet kunnen de mijnwerkers weer de mijnen in. En er kunnen nieuwe kolencentrales worden gebouwd. 

Buitenlandredacteur Jet Mok is in Washington en legt uit wat er nu allemaal ongedaan gemaakt wordt:

Trump trekt 'een kaart uit het klimaat-kaartenhuis'

NOS-Radio 1-Journaal

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1