appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Miss Podcast
STER Advertentie

Van der Poel snottert: grootste ontgoocheling tot nu toe

ANP
zondag 29 januari 2017 | NOS | Lana Leach

Een snotterende Mathieu van der Poel. De Nederlander greep naast de wereldtitel veldrijden, ondanks een ijzersterk begin. "Ik rijd vier keer lek. Als ik die lekke banden niet krijg, zal ik heel dicht bij de wereldtitel zijn."

De Belg Wout van Aert mocht nu voor het tweede jaar op rij de regenboogtrui aantrekken.  

"Ik had een heel goede start. Zelfs na twee lekke banden bleef ik druk zetten. Maar die vierde lekke band was er teveel aan." Het was ook nog eens op een heel ongunstig moment. Van Aert kreeg de pech van Van der Poel ook mee. "Na de start dacht ik nog dat het een race voor de tweede plaats was. Maar hij had een lekke band op de finish, met nog drie ronden te gaan, dan is het een lange weg tot de materiaalpost." Van Aert versnelde en reed solo naar de zege.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Ik had in totaal één lekke band, maar gelukkig was dat vlak voor de post." Zijn gebrek aan (meer) malheur kan weleens wat te maken hebben met de bandenkeuze. 

Banden uit 1997

De Belgen kozen voor banden uit 1997. "Dat is gelijk wijn hè", grapte de coach van Van Aert, Niels Albert, na afloop. 

Van der Poel heeft niet verloren van Van Aert. "Of ik verloren heb van de banden of van Van Aert? Van de banden."

Ook voor Van der Haar was materiaalpech doorslaggevend. Hij reed zes keer lek en eindigde uiteindelijk net naast het podium.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1