appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Partijtop GroenLinks doet niets met motie over basisinkomen'

ANP | Robin Utrecht
zaterdag 23 januari 2021 | AVROTROS | Milou Brand

Gekissebis bij GroenLinks, de denktank Basisinkomen van de partij is boos op de leiding. Want met een motie over het basisinkomen, die vorig jaar door 96 procent van de leden werd aangenomen,  werd niets gedaan. Aldus vicevoorzitter van de denktank Alexander de Roo.

Alexander de Roo


De Roo vindt dat het niet goed het concept-partijprogramma staat.  "Het hele woord basisinkomen komt er niet in voor. Dit is een nieuwe toeslag, die begint als je 10.000 euro verdient. Hij eindigt bij 100.000 euro en is inkomensafhankelijk. Dus dat is een nieuwe toeslagaffaire in de maak."

Alexander de Roo

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1