appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Europa kan het zich niet permitteren om de Britten voordelen te gunnen op interne markt'

ANP
zondag 13 december 2020 | WNL | WNL Redactie

In de Brexit-onderhandelingen over toegang tot de Europese markt is het goed dat Europa zijn rug recht houdt. Dat zegt FD-journalist Jean Dohmen in WNL Opiniemakers op NPO Radio 1. "We kunnen het ons als Europa niet permitteren om de Britten voordelen gunnen als het gaat om toegang tot die markt, zonder dat ze zich aan allerlei regels hoeven te houden."

'Europa kan het zich niet permitteren om de Britten voordelen te gunnen op interne markt'

SP-Tweede Kamerlid Renske Leijten is het daarmee oneens en vindt het opmerkelijk dat de EU zich wat betreft de goederenhandel niet flexibeler opstelt. "Over financiƫle producten is eigenlijk afgesproken dat we elkaars producten nog accepteren omdat we daar later afspraken over maken. Als het gaat om de in- en uitvoer van goederen, die onze landen direct raken, schijnt dat niet mogelijk te zijn. Dat vind ik heel raar."

Over de ruggen van burgers

De strijd wordt gevoerd over de ruggen van burgers, zo ziet Leijten. "Voor toegang tot onze markt zijn er uiteraard eisen aan de kwaliteit. Maar je ziet dat de discussie wordt gevoerd over de ruggen van vissers. Over de ruggen van personen, want het gaat heel erg over of Britten hier mogen blijven. Ik vind het niet uit te leggen dat ze dat zo hoog inzetten." 

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1