appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Is de reuzenpanda in Ouwehands Dierenpark zwanger?

anp
donderdag 9 april 2020 | NOS | redactie

Is ze zwanger of niet? Reuzenpanda Wu Wen in Ouwehands Dierenpark in Rhenen wordt sinds het paren in januari scherp in de gaten gehouden door de verzorgers. Nieuws en Co vroeg José Kok, manager zoölogie bij de dierentuin, hoe het ermee staat. 

Is de reuzenpanda in Ouwehands Dierenpark zwanger?

En de dierentuin is positief: de bloedresultaten laten niet zien waaruit zou blijken dat de panda NIET zwanger zou zijn. "Het lijkt wel alsof we wat nesteldrang zien." 

Kok vertelt dat het bij reuzenpanda's veel langer duurt voordat een bevruchte cel zich gaat nestelen. En dat gebeurt eigenlijk pas als het pandavrouwtje zich veilig en op haar gemak voelt. De verzorgers houden de panda daarom goed in de gaten. "We hopen bijvoorbeeld te gaan zien dat er tepels gaan zwellen." 

Er worden nu al positieve gedragingen gezien: Wu Wen zit graag in haar 'kraamkamer'. Sleept ook stukken bamboe mee daar naartoe. "En als ik hier zo kijk en luister dan is het wel heel erg rustig, dus wie weet. Ik hoop dat het helpt."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1