Binnenland
EONOS

Achtereekte verrast maar Sábliková is de baas

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Achtereekte verrast maar Sábliková is de baas

Carlijn Achtereekte heeft bij de WK afstanden een zilveren medaille veroverd. De olympisch kampioen kwam in Salt Lake City net iets te kort om Martina Sábliková van het goud af te houden. Voor de Tsjechische was het de zesde keer dat ze op de drie kilometer wereldkampioen werd.

Regerend olympisch kampioene Achtereekte kwam op de Olympic Oval in zesde rit in actie. Ze zette 3:54.92 op de klok en dat was een nieuw persoonlijk record waar iedereen de tanden op stuk beet. Alleen Martina Sábliková was 67-honderste seconde sneller.

Carlijn Achtereekte blij met zilver

Vooraf werd vooral rekening gehouden met Esmee Visser. Maar zij reed een teleurstellende race en moest genoegen nemen met een vijfde plaats. In Langs de Lijn En Omstreken zei ze dat ze vooral problemen heeft in de laatste twee rondjes.

Esmee Visser stelt teleur

De derde Nederlandse deelneemster, Irene Schouten, debuteerde in Salt Lake City op de WK afstanden. De drievoudig wereldkampioene op de massastart bleef iets boven haar persoonlijk record en moest genoegen nemen met een zevende plaats.

Ster advertentie
Ster advertentie