appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Prinsjesdag 2019: dit hoor je vandaag op NPO Radio 1

ANP
dinsdag 17 september 2019 | RAD1 | Redactie

Traditiegetrouw staat de derde dinsdag van september in het teken van Prinsjesdag. De dag waarop de koning in de Ridderzaal de troonrede voorleest en waar de (geheime) miljoenennota van tevoren allang gelekt is. Alle ontwikkelingen zijn te volgen op NPO Radio 1 en in ons liveblog.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima vertrekken om 12.45 uur uit de Koninklijke stallen naar Paleis Noordeinde in de Glazen Koets. Een kwartiertje later rijdt de koninklijke stoet naar het Binnenhof.

Als alles volgens programma verloopt is de koning om 13.15 uur op het Binnenhof. Omringd door militairen en jubelende mensen vervolgt de koning zijn weg naar de Ridderzaal, waar het gehele parlement op hem wacht. In de Ridderzaal leest de koning de troonrede voor. 

Na de troonrede vertrekt de Glazen Koets weer naar Paleis Noordeinde. Om 14.00 uur begint daar de befaamde balkonscène. De Miljoenennota wordt om 15.00 uur door minister Hoekstra (Financiën) aangeboden aan de Tweede Kamer. 

Dit ga je vandaag horen op NPO Radio 1

We houden je de hele dag op de hoogte van de ontwikkelingen in Den Haag, beginnend met het Radio 1 Journaal vanaf 06.00 uur. Spraakmakers bijt het spits af met Ghislaine Plag. Om 11.30 uur neemt Sven Kockelmann het stokje over met het programma 1 op 1.

Prinsjesdag op 1 is te beluisteren van 12.00 uur tot 18.30 uur. Tijdens deze speciale uitzending wordt er verslag gedaan van de ceremonie door Lara Rense en Suzanne Bosman. Onze verslaggevers staan langs de route van de koets en op het Binnenhof om reacties van publiek en politici op te tekenen. De politieke duiding is in handen van Xander van der Wulp en Joost Vullings.

Van 18.30 tot 19.00 uur hoor je een speciale uitzending van Dit is de Dag met Tijs van den Brink, óók onder de titel: Prinsjesdag op 1.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1