appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Vandaag op NPO Radio 1: Oranjeleeuwinnen in kwartfinale WK

ANP
zaterdag 29 juni 2019 | RAD1 | Redactie Twitter

Op deze warme zomerdag worden de laatste kwartfinales op het WK Vrouwenvoetbal gespeeld? Gaan de Oranjeleeuwinnen door naar de halve finale of stopt het avontuur na vandaag? Dit, en nog veel meer, hoor je vandaag op NPO Radio 1. 

Het is erop of eronder voor Oranje. Nadat ze met geluk wisten te winnen van Japan, staan de Oranjeleeuwinnen vandaag tegenover het team uit Italië. Weten ze ook deze wedstrijd met een zege af te sluiten of houdt het WK na vandaag voor Nederland definitief op? De gehele wedstrijd hoor je vanaf 14.30 uur live bij Langs de Lijn. 

Na vandaag weten we wie er doorgaan naar de halve finales van het WK Vrouwenvoetbal. Ook Duitsland en Zweden gaan vandaag de strijd aan om een plaats in de volgende ronde. Ook deze wedstrijd volg je live vanaf 18.30 uur op NPO Radio 1. 

De nacht van de moord 

De 36-jarige tennisleraar Patrick van der Bolt wordt tweede kerstdag 2002 gevonden in zijn appartement. Hij is met meerdere kogels om het leven gebracht. Al 17 jaar weet de politie niet waarom of door wie. Op de plaats delict blijken drie brandende waxinelichtjes te staan als hij gevonden wordt.

Deze waxinelichtjes kunnen een nieuw spoor zijn. Een spoor waar de politie nooit naar gekeken heeft. Sterker nog, de politie heeft altijd maar een enkel scenario gehad. Luister voor het 6de deel van De Moord op Patrick vanaf 14.00 uur naar Argos.

Al swipend naar een virtuele date

Swipend op zoek naar de liefde van je leven, kan dat? Digitale datingapps hebben toch vooral het imago geschikt te zijn voor snelle seks. Dr. Elisabeth Timmermans doet onderzoek naar liefde in tijden van Tinder. Wat doet het met ons liefdesleven en waar eindigt deze digitale balkonscène? Timmermans schetst een toekomst waarin we niet alleen swipen maar daarna ook op een virtuele date gaan.

En bij de overheid werken steeds meer gedragsexperts die proberen om burgers in de goede richting te manipuleren. Betalen mensen hun belastingschuld sneller af na een vriendelijke of juist een dwingende brief? Via psychologische duwtjes proberen ze duurzamer, beter en gezonder gedrag te ontlokken. Kunnen de experts die belofte waarmaken en zo ja, willen we dat? Jonge doctor Joram Feitsma verdedigt zijn proefschrift over dit onderwerp. Luister vanaf 13.00 uur naar dr Kelder en Co.

En verder...

  • Thijs Zonneveld praat in De Taalstaat over zijn nieuwe boek

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1