appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Lagerhuis stemt opnieuw tegen May's brexit-deal

AFP
vrijdag 29 maart 2019 | NOS | NTR | Redactie

Op de dag dat de brexit al een feit had moeten zijn, heeft het Lagerhuis met 344-286 stemmen tegen de scheidingsovereenkomst met de Europese Unie gestemd.

Dat betekent dat het Verenigd Koninkrijk al op 12 april zonder overeenkomst de EU verlaat. Als het Lagerhuis wel had ingestemd, had de EU het Verenigd Koninkrijk tot 22 mei de tijd gegeven om op een ordelijke manier uit de EU te stappen. Om iets over vier vertelt correspondent Suse van Kleef in Nieuws en Co hoe het nu verder moet.

De stemming ging dit keer alleen over de scheiding, niet over de volledige brexit-deal waarin de toekomstige verhouding met de EU staat beschreven.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Demonstratie

Lagerhuisvoorzitter Bercow had geëist dat premier May met een ander voorstel zou komen dan haar brexit-deal die al twee keer met grote meerderheid is weggestemd. Door nu alleen over de scheiding te stemmen, beschouwt Bercow dat als een nieuwe motie die hij wel in stemming wilde brengen.

Oorspronkelijk zou Groot-Brittannië vandaag de Europese Unie verlaten. Duizenden Britten demonstreren bij het Lagerhuis. Ze vinden dat het allemaal te lang duurt en dragen Britse vlaggen en teksten als 'Out means out' en 'Bye, bye EU'.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1