appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Ilse DeLange en Nielson winnaars Edison-muziekprijzen

ANP
dinsdag 12 februari 2019 | NOS | Redactie

Ilse DeLange heeft bij de uitreiking van de Edison-muziekprijzen de oeuvreprijs gekregen. De jury schrijft dat de zangeres al twintig jaar aan de absolute top staat, "met een uit duizenden herkenbare stem, de randen zoekend van haar heldere spectrum".

Ilse DeLange en Nielson winnaars Edison-muziekprijzen

Ook prijst de jury haar omdat ze vasthoudt aan een eigen koers, "haar talenten op talloze manieren inzet" en "steeds weer nieuw momentum weet te vinden". Haar oeuvre staat in de Nederlandse popgeschiedenis op bijzondere hoogte, besluit de jury.

Zanger Nielson won bij de uitreiking in de Gashouder van de Westergasfabriek in Amsterdam twee Edisons. Hij won met zijn album Diamant in de categorie Nederlandstalig ("Nielson legt zijn ziel bloot") en met het nummer IJskoud.

De prijs voor het beste album ging naar Wende Snijders. "Mens is het bewijs dat als Wende Snijders iets aanpakt het altijd iets bijzonders oplevert." Als beste nieuwkomer viel Davina Michelle in de prijzen. "De sky lijkt echt the limit te zijn voor de jonge ongelofelijk getalenteerde zangeres uit Rotterdam."

Correctie melden

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1