appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers
STER Advertentie

Oud-PVV’er Joram van Klaveren bekeert zich tot de islam

ANP Foto
maandag 4 februari 2019 | EO | Redactie Twitter

Ooit was Joram van Klaveren de rechterhand van Geert Wilders en bestreed hij de islam. Nu is hij moslim geworden en heeft hier een boek over geschreven, met als titel: Afvallige. In Dit Is De Dag (NPO Radio 1) en NieuwLicht (NPO 2) vertelt hij voor het eerst zijn verhaal bij Tijs van den Brink.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De kentering van islamcriticus naar moslim begon toen Van Klaveren een kritisch boek wilde schrijven over de islam. "Gedurende dat schrijven stuitte ik op steeds meer zaken die mijn visie op de islam deden wankelen." Dat hij daarvoor zijn christelijke geloof vaarwel moest zeggen viel hem zwaar: "Het christelijk geloof was de basis van mijn leven."
 
Van Klaveren werd landelijk bekend als Tweede Kamerlid voor de PVV. Voor de partij van Geert Wilders was hij woordvoerder islam en integratie en liet hij zich gelden als fervent islamcriticus. Hij verliet de PVV in 2014 maar bleef zich mengen in het publieke debat, onder andere als commentator voor het Radio 1-programma Dit Is De Dag.
 
Luister vanavond om 18:30 naar Van Klaverens verhaal bij Dit Is De Dag en kijk om 22:50 naar NieuwLicht op NPO2.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1